Bedrijfsrestaurants te duur?

  • door
Bedrijfsrestaurant te duur? Lunch van huis

Uit een onderzoek van het Economisch Bureau van ING blijkt dat bedrijfsrestaurants in de afgelopen 10 jaar ruim de helft duurder zijn geworden. Link  Drie keer zo hoog als de inflatie! Daarnaast koopt slechts één op de tien werkende lunch in bedrijfsrestaurants, terwijl 25% van de werkende daar wel zijn lunch nuttigt. Bijna acht op de tien werkende neemt zijn eigen lunch mee van thuis.

 

Gemiddeld geeft een werkende dan ook € 2,70 aan zijn of haar lunch uit. De subsidie vanuit de werkgever bepaald grotendeels hoeveel de werknemers nog moeten uitgeven. Zo is er een trend dat er steeds minder subsidie beschikbaar komt voor de lunch vanuit de werkgevers. 30% van de bedrijfsrestaurants worden gesubsidieerd en dit aantal blijft dus dalen. Vermoedelijk doordat er sprake is van een flexibilisering van de arbeidsmarkt, een toename van thuiswerkers en bezuinigingen bij grote organisaties.

 

Slechts 15% van de respondenten in dit onderzoek geeft aan het restaurant vaker te gaan gebruiken als er een gezonder assortiment is, maar 46% geeft aan dat de prijs van cruciale rol is. Ze geven aan vaker gebruik te zullen gaan maken wanneer het goedkoper zou zijn. Vooral voor de jongere generatie is dit een belangrijk punt.

 

Sommige werkende geven meer dan zes euro per dag uit voor hun lunch, terwijl andere minder dan twee euro uitgeven. De groep die meer dan zes euro per dag uitgeeft zal dit waarschijnlijk doen in een niet gesubsidieerd bedrijfsrestaurant of buiten het bedrijf. De groep die minder dan 2 euro per dag uitgeeft zal voornamelijk de lunch van thuis mee hebben genomen. Gemiddeld is dit € 2,70 per dag per lunch.

 

Lunch van huis vindt het belangrijk dat werknemers voor een goede prijs/kwaliteitverhouding kunnen lunchen. Onze lunches zijn dan ook zo gemaakt om een goed en gevarieerd assortiment neer te zetten tegen de best mogelijk prijs. Goede en verse producten, die gezond en lekker zijn. Zo kan er in het bedrijfsrestaurant een lunch aangeboden worden die voor iedereen lekker en betaalbaar is.

 

Meer weten over de mogelijkheden? Kom in contact