Foodblogs Lunch van huis Uncategorized

De Humus van Lunch van huis

De Keuringsdienst van waarde onderzocht in de aflevering van afgelopen donderdag wat er eigenlijk in Humus zit. Wij waren verbaasd. Niet om wat erin zit, maar omdat voor veel mensen onbekend was wat er nu eigenlijk in Humus zit en dat dat veelal ook afwijkt van de traditionele Humus. Zoals je van ons mag verwachten maken wij onze Humus zelf en zijn wij transparant over wat erin gaat.

De allerbelangrijkste basis van Humus is de kikkererwt. Een eiwitrijke peulvrucht die voor de heerlijke zachte en romige structuur zorgt. Daarnaast voegen wij pure biologische sesampasta zonder andere ingrediënten toe. De kikkererwten worden geweld in water en het sap daarvan gebruiken wij in onze Humus om deze extra smeuïg te maken.

In het programma kwam naar voren dat er bij een grote fabrikant van Humus slechts 37% Kikkererwten in zat, zoals ook te zien op de ingrediëntenlijst van dit product:
37% kikkererwten, plantaardige olie (raapolie), water, SESAMPASTA, zout, knoflook, voedingszuur: citroenzuur, peper, conserveermiddelen: sorbinezuur en benzoëzuur

Naast kikkererwten is het voornamelijke ingrediënt eigenlijk raapolie. Een product dat toegevoegd word om waarschijnlijk voornamelijk de Humus goedkoper te maken en te conserveren

Onze Humus maken wij dagvers in onze keuken en wij maken geen geheim over wat er in gaat. Aangezien wij alles huisgemaakt maken kan het per dag verschillen, maar is dit wat onze Humus bevat:
75,5 % Biologische kikkererwten, 15,1% water, 7,6% Sesampasta, 1,1% olijfolie, 0,4% knoflook, 0,2 % zout en 0,1% peper.
Alhoewel de traditionele Humus zonder olie wordt gemaakt is dit voor ons het ideale recept. Een Humus die zo puur mogelijk is en vol van smaak.

Onze lunch wordt zonder onnodige toevoegingen bereid en we serveren geen ongezonde snacks. Lunch van huis weet daarom ook precies wat we serveren. Wil je meer weten over een gezonde en huisgemaakte lunch? Wij komen graag in contact

De aflevering gemist en kijk je die graag terug? Dat kan op de website van de Keuringsdienst van Waarde. Link

Related posts