Foodblogs Lunch van huis Uncategorized

Een circulaire bedrijfslunch

Duurzaam ondernemen is voor Lunch van huis van enorm belang. Er ontstaat een steeds grotere druk op onze planeet door toenemende welvaart en een groeiende wereldbevolking. Daarnaast gooien wij als mens enorm veel weg, namelijk tot wel één derde van ons voedsel.

 

Lunch van huis doet er alles aan om de impact zo laag mogelijk te houden en werkt op zoveel mogelijk manieren duurzaam en circulair. Zo kiezen wij er bewust ervoor om niet alleen de lunch te bezorgen, maar juist deze daarna weer op te halen. Dit om 2 belangrijke redenen:

  • Onze boxen zijn gekoeld en wij kunnen veel met restverwerking. Zo maken wij crackers van een mix van oud brood en spelt meel, maken wij eiersalade van eieren, een groenten spread van de groentes uit de saladebar en nog veel meer dingen. Elke dag werken wij aan een reductie van onze verspilling en streven wij erna om uiteindelijk niks meer te hoeven weggooien;
  • Na het ophalen van de lunch zien wij precies waar wij het assortiment kunnen afstemmen. Zo heeft het bedrijf de ideale samenstelling en hoeft er uiteindelijk minder weggegooid te worden.

 

Onze boxen worden gemaakt van duurzaam en/of gerecycled materiaal. Naast dat ze er mooi en representatief uitzien is de impact op het milieu zo laag mogelijk. Door het gebruik van onze boxen vervoeren wij geen plastic naar locaties. Melk gaat in weckflessen, hagelslag in weckpotten en de deksels van de saladebar zijn van RVS. Dit alles om zo goed als geen plastic te gebruiken.

 

Onze groentes zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Ze zijn vers en erg lekker! Toch kiezen wij voor ‘Kneusjes’. Dat zijn groentes die wat minder mooi zijn, maar net zo lekker. Die verwerken wij vervolgens in de salades en al onze vers bereidden producten.

 

Wij delen onze keuken met andere cateraars en producenten. In de Food Union in Haarlem huren wij onze productieruimte. Doordat meerdere cateraars en producenten van deze ruimte gebruik kunnen maken verminderen wij de algehele energiekosten. Daarnaast kan er onderling samengewerkt worden met reststromen en stimuleren wij elkaar om de waste te verlagen.

 

Wij zijn zeker nog niet 100% circulair, maar Lunch van huis is hard op weg om een zeer duurzame en circulaire bedrijfsbezorgcatering oplossing te worden. Zo zijn wij op dit moment bezig met de uitwerking om voornamelijk te gaan werken met mensen tot een afstand tot de arbeidsmarkt, mits wij daaraan echt een goede invulling en bijdrage kunnen leveren.

 

Circulair en duurzaam ondernemen is voor Lunch van huis dan ook zeker geen imago ding, maar onderdeel van ons DNA.

 

Nieuwsgierig naar hoe wij jullie lunch circulair en duurzaam kunnen maken? Kom in contact

 

 

Related posts