Een gezonde lunch

  • door

Vitaliteit en gezondheid

Stel dat de lunch kan bijdragen aan de gezondheid en een gezondere levensstijl van de medewerkers, hoe mooi zal het zijn dat zij hiertoe geïnspireerd worden op een transparante wijze? Dat medewerkers hierdoor productiever worden, meer uit zichzelf halen en hierdoor beter presteren voor het bedrijf?

Lunch van huis streeft ernaar om via de lunch de medewerkers te inspireren, te motiveren en te helpen bij een gezonde en vitale levensstijl. Niet alleen tijdens de lunch. Het kan ook het extra zetje zijn waardoor mensen thuis bewuster omgaan met voeding en alles wat hierbij komt kijken.

Wat is gezond?

Het beantwoorden van deze vraag lijkt steeds lastiger te worden. Tegenwoordig lijkt het wel of elk onderzoek elkaar tegenspreekt (bij wijze van spreken). Iedereen heeft zijn eigen mening op gezondheid en zijn eigen filosofie. Eigenlijk ook niet zo raar, want iedereen heeft ook zijn eigen behoeftes om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is belangrijk dat dit in balans is. Alleen maar chocola eten, of wortels of alleen brood eten is gewoon niet een slimme zet. Met mate en balans. Ja, wij krijgen met z’n allen teveel suikers binnen en teveel zout. Maar zout op zich zelf is niet verkeerd, het helpt ons namelijk bijvoorbeeld met de vochtbalans van het lichaam.

Hoe passen wij dit toe in onze lunch?

De lunch van Lunch van huis wordt zonder onnodige toevoegingen bereid en er worden geen ongezonde snacks geserveerd. Wij maken veel zelf en hebben controle op alles wat we serveren.

We werken dagelijks aan een reductie van suikers en een goede voedingsbalans op basis van de schijf van vijf.

Groente en fruit

De saladebar van Lunch van huis is rijkelijk gevuld met verse en gezonde groentes, meerdere toppings en natuurlijke dressings.

Smeer- en bereidingsvetten

We serveren alleen natuurlijke roomboter of margarine van plantaardige oliën en vetten. Smeer- en bereidingsvetten zijn slechts een klein onderdeel van ons assortiment.

Vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel 

Het assortiment van Lunch van huis bevat naast kaas en vleeswaren ook spreads, verse eieren, zuivel en huisgemaakte pindakaas.

Brood, graanproducten en aardappelen 

Tarwebloem, water, gist en een beetje zout. Dat is de basis van ons brood. Geen zin in brood? In onze saladebar vind je alternatieven zoals pasta’s en aardappelen.

Dranken

Huisgemaakte limonades en ice tea. Omdat we deze dranken zelf maken bevatten ze ongeveer 70% minder suiker dan sinaasappelsap of appelsap. Lekker, vers en gezonder dan uit een pak of fles.

 

Meer weten of ook onze heerlijke en gezonde lunch een week proberen? Wij komen graag met je in contact