Gemiddeld eten wij 65 gram suiker per dag, ofwel 24 kilogram suiker per jaar. Dat is een derde van ons eigen gemiddelde gewicht en voor 100 mensen zo’n 2400 gram, ofwel bijna 3 Volkswagen Ups! Het gaat hier om zowel de toegevoegde suiker als de van nature aanwezige suiker in bijvoorbeeld fruit en groente. Kijken we naar alle toegevoegde en van nature aanwezige suikers samen – zoals fructose, lactose (melksuiker), sacharose, etc. – dan eten we in Nederland gemiddeld 122 gram suikers per dag, dit is 44 kilogram per jaar! (Bron: Kenniscentrum Suiker en Voeding)

 

Die suikers eten we niet alleen via snoepgoed, taart en zoete snacks, maar vooral ook via bewerkt eten. Zo helaas ook de lunch. Lunch van huis kiest er dan ook voor om zoveel mogelijk zelf te maken om te zorgen dat er niet onnodig suiker en andere ongezonde toevoegingen aan de lunch worden toegevoegd. Daarnaast maken we bewuste keuzes om de suikerinname terug te brengen.

 

Een aantal producten waar suiker in zit tijdens de lunch

Dranken

 

Limonades & Ice

 

Soep

 

Pindakaas