Foodblogs Lunch van huis Uncategorized

Warme lunch op kantoor

Een broodje kaas op kantoor is typisch Nederlands. Nederland is één van de weinige landen ter wereld waar wij het niet vanzelfsprekend vinden om ‘s middags uitgebreid een uur warm te lunchen. Internationale collega’s zijn dan ook verbaasd over de hoeveelheid kaas die wij eten en de boterhamzakjes die elke dag braaf vanuit thuis worden meegenomen. Een warme lunch op kantoor is dus zo gek nog niet en zorgt voor een goede basis om aan de slag te blijven. Ook wij Nederlanders aten vroeger ‘s middags warm, maar dit veranderde in de jaren zestig waarin het leven versnelde en de warme maaltijd plaats maakte voor de boterham met kaas.

 

In de kantooromgevingen van werkend Nederland vind steeds meer internationalisering plaats en een wens voor een warme invulling tijdens de lunch wordt daarom steeds groter. Moeten we daarom stoppen met brood, kaas en de melk en volledig overgaan op alleen nog warme maaltijden? Wij van Lunch van huis denken van niet. Het gaat om variatie. Ieder persoon heeft zijn eigen eetpatroon en zijn eigen wens. De ene collega is blij met een boterham met kaas en een soepje, de andere collega met een salade en een andere collega weer met een warme maaltijd. Zo moet je als bedrijf voor alle wensen een oplossing kunnen aanbieden.

 

Lunch van huis kiest ervoor om te gaan voor een goede basis met broden, spreads, kaas-vleeswaren, zoetigheid, een saladebar en verse en huisgemaakte limonades, Ice tea’s en melk etc.. Deze basis is vervolgens naar eigen wens uit te breiden met bijv. snacks, warme maaltijden, fruit en soepen. Wij zien dit als een supplement. Ofwel een aanvulling op de dagelijkse lunch binnen jouw bedrijf. Zo zetten wij niet voor iedereen brood en warme maaltijden neer, maar balanceren wij dit afhankelijk van de behoeftes van een bedrijf. Zo geven wij gehoor aan alle wensen van alle verschillende eetculturen binnen een bedrijf.

 

Zo zijn er veel voordelen voor tijdens de lunch warm te eten. Over het algemeen zitten er meer groenten en voedingsstoffen in een warme lunch. Het is gevarieerder en zorgt voor energie om de dag mee door te komen. Het stimuleert het samen lunchen en vooral niet achter je bureau te lunchen. Het inspireert medewerkers om gezonder te eten en nieuwe gerechten te proeven en dit vervolgens ook thuis toe te passen. ‘s Avonds hoeven de medewerkers niet meer te koken of te kiezen voor een diepvriespizza, maar hebben ze meer tijd over om te ontspannen.

 

Of wij allen hier in Nederland ooit een uur gaan zitten voor de lunch? Wij denken van niet. Een gezonde en gevarieerde lunch die aansluit op de wensen van jouw medewerkers binnen jouw bedrijf. De juiste balans en heerlijke verse en ambachtelijke gerechten is waar wij voor gaan.

 

Wil jij meer weten over een gezonde, huisgemaakte en warme lunch op kantoor? Kom in contact

 

 

Related posts